Op donderdag 14 september 2023, organiseert en host Smartshore alweer de 3e Strapi NL MeetUp op ons kantoor in Utrecht.

 

Strapi is een headless CMS, dat ontwikkelaars de vrijheid geeft om hun favoriete tools en frameworks te gebruiken, terwijl redacteuren content kunnen beheren en overal eenvoudig kunnen verspreiden.

 

We beginnen om 18.00 uur met lekker eten en drinken voordat we de presentaties gaan doen. We sluiten af met een oldskool Nederlandse ‘Borrel’!

 

We hebben 3 onderwerpen & presentatoren:

  1. Paul Bratslavsky (Strapi): Structureren van data in het admin panel met behulp van content types, dynamische zones, componenten en relaties.
  2. Vincent Verhoeven (Buro26): Ontketen Je Kracht – een platform gemaakt met Strapi en Typescript en GraphQL
  3. Boegie19 (Strapi-ontwikkelaarsgemeenschap): De Strapi “entity-service decorators” & de Strapi “Eventhub”

 

De Strapi backend biedt een Entity Service API, gebouwd bovenop de Query Engine API. De Entity Service is de laag die Strapi’s complexe datastructuren zoals componenten en dynamische zones afhandelt en gebruikt de Query Engine API onder de motorkap om database queries uit te voeren.

 

Het object `strapi.eventHub` wordt gebruikt om gebeurtenissen binnen een Strapi project te manipuleren. Het is een instantie van de ingebouwde EventEmitter klasse van Node.js, die een eenvoudige manier biedt om gebeurtenissen uit te zenden en ernaar te luisteren.

 

Inschrijven als bezoeker kan hier: https://www.meetup.com/nl-NL/strapi-nl-meetup/events/293732539/

 

3e Strapi NL Meetup
3e Strapi NL Meetup