AWE inspired

Slimme persoonlijke quiz om de verkoop te verhogen

Awe Inspired Goddess necklace

Website

Awe Inspired is een Amerikaans juwelenmerk voor inspirerende vrouwen.

De Goddess Quiz helpt vrouwen om hun innerlijke en uiterlijke godinnen te ontdekken en sieraden te selecteren die het beste bij hen passen. Met de Goddess Quiz wordt het perfecte sieraad geselecteerd voor de bezoeker. 

De techniek kon het succes van Awe Inspired niet meer bijbenen. Daarom vroeg Strapi aan Smartshore Ability om het ontwerp en de techniek te herontwikkelen.  

Aanpak

Doorgaan op de ingeslagen weg, maar dan beter!

We zijn gestart met een aantal sessies met Awe Inspired om hun roadmap helemaal helder en mijlpalen te definiëren. Op basis van onze inschattingen en de business value voor Awe Inspired hebben we gezamenlijk een backlog en een planning gemaakt. 

 

Op basis van de Scrum aanpak is vervolgens een quiz gerealiseerd die op basis van een perfecte User Experience (UX) en een intelligent algoritme het beste product uitkiest voor de klant.

Resultaat

Een veel beter converterende Goddess Quiz!

De Goddess Quiz is doorontwikkeld met nieuwe functionaliteit en met nieuwe integraties naar allerhande externe API’s zoals de Face Recognition API, Shopify API (voor product informatie en images), Google locations API en een Zodiac Signs API.

 

De quiz is 100% mobiel-vriendelijk, aangezien 90% van het verkeer van mobiele telefoons komt. De quiz is ook geïntegreerd met Awe Inspired Shopify website, analytics (Google Analytics & Google Data Studio) en marketing tools (Klaviyo). De quiz is gemakkelijk te configureren door het Awe Inspired team.

 

Het marketingteam kan inmiddels ook onafhankelijk van ons verschillende quiz versies configureren en A/B-testen doen, waardoor ze de quiz snel kunnen verbeteren.

 

De conversie van de quiz is dan vertienvoudigd; van 0,2% naar bijna 2%!

 

Het blijft overigens niet bij één quiz. Voor 2022 staan er inmiddels meerdere quizzen op de roadmap!

Strapi opzet en inrichting;

  • Design door Smartshore Ability;
  • Hosting en monitoring door Smartshore Ability;
  • Backend op basis van Strapi; 
  • Frontend op basis van Vue.js en Nuxt;
  • Koppelingen met diverse externe API’s.

Piekbelasting

De bezoekersaantallen van Awe Inspired zijn moeilijk te voorspellen. Ze opereren wereldwijd en door social media gaat de site op onverwachte momenten viral. Juist op dit momenten is het belangrijk dat het systeem snel blijft werken om van het moment te kunnen profiteren. 

Smartshore Ability implementeerde hosting op basis van Docker en Kubernetes. Met dit systeem wordt de de capaciteit automatisch opgeschaald wanneer dit nodig is. Hierdoor blijft het systeem snel bij onverwachte bezoekers pieken.

Tevens implementeerde Smartshore Ability een CI/CD pipeline waarmee functionele aanpassingen op een gecontroleerde wijze worden doorgevoerd zonder downtime. 

Wij werkten aan deze case
Tools
Diensten
Bart - Lead Software Architect - Smartshore
Bart - Lead Software Architect - Smartshore

Bart

Lead software architect
Danique - UX Designer - Ability
Danique - UX Designer - Ability

Danique

UX designer
Ernst Jan - Project Manager - Ability
Ernst Jan - Project Manager - Ability

Ernst Jan

Project Manager
Lennard - Creative Director - Ability
Lennard - Creative Director - Ability

Lennard

Creatief Directeur