Motivaction

Marktonderzoek applicatie voor doelgroep advies en analyse

Tablet met Motivaction website

Website

Een van de grootste marktonderzoeksbureaus in Nederland benaderde ons om hun zelf ontwikkelde tool voor kleine marktonderzoeken gebruiksvriendelijker te ontwerpen en maken.

Strategie

Losse frontend met behoud van de bestaande backend

Door de vele mogelijkheden in deze tool, wisten gebruikers niet meer hoe ze de tool moesten gebruiken en werd een doordacht UX design noodzaak. Het behoud van de bestaande backend in C# ontwikkeld door Motivaction zelf was ook een belangrijke eis.

Aanpak

Koppeling met de backend

Om een goede oplossing te vinden zijn we begonnen met een aantal sessies om de tool geheel te doorgronden en ontleden. De belangrijkste functies zijn hieruit gehaald en vanuit daar zijn we de tool gaan opbouwen in wireframes.

De belangrijkste oplossingen zijn de voorgedefinieerde analyses die de gebruiker bij de hand nemen bij de meest voorkomende vragen, zoals “Hoe positioneer ik mijn merk?” en “Wie is mijn huidige merkdoelgroep?”.

De introductie van de ‘dark mode’ geeft de gebruiker inzicht waar in het proces hij zich bevindt – enkel als hij iets aan het wijzigen is, bevindt hij zich in deze modus. Daarnaast is de navigatie van de tool geheel aangepast zodat de gebruiker overzicht houdt.

Bovenop de bestaande backend hebben we een API gebouwd met alle functionaliteit zodat onze losstaande front-end een koppeling kon maken met de backend.

Resultaat

Gebruiksvriendelijke applicatie met een hybride frontend

De tool om marktonderzoek uit te voeren heeft niet alleen een strakker design gekregen, maar vooral een betere user experience. Er is nog steeds voorkennis van marketing vereist, maar niet meer een handleiding voor het gebruik van de tool zelf. De tool werkt naadloos samen met de backend.

  • Customer journeys ontwikkelen en wireframes maken
  • UX en visual design
  • API op C#
    backend voor alles van de gebruikerslogin tot en met het downloaden van Powerpoint presentaties
  • VueJS frontend
  • Koppeling frontend met API
Wij werkten aan deze case
Tools
Diensten
Julia - Developer - Ability
Julia - Developer - Ability

Julia

Developer
Promita - developer - Smartshore

Promita

Developer
Mitchell - Developer - Smartshore
Mitchell - Developer - Smartshore

Mitchell

Developer
Bart - Lead Software Architect - Smartshore
Bart - Lead Software Architect - Smartshore

Bart

Lead software architect
Ginish - developer - Smartshore

Ginish

Developer