Provincie Zuid-Holland Dataloket

Dataloket voor Provincie Zuid-Holland

Dataloket op tablet

Backend

De Provincie Zuid-Holland beschikt over enorm veel data. Om deze data te vinden en gebruiken was er een slim portal nodig met krachtige zoekfunctie. Samen met ons BI team gingen we aan de slag.

PZH wilde een toegankelijk platform voor iedereen – zowel voor interne werknemers als voor publiek. Op het platform vind je data, upload en rangschik je eigen data, en deel je kennis met elkaar. Enkele belangrijke functies zijn een slimme zoekfunctie, flexibiliteit in gegevensindelingen en een eenvoudig, intuïtief ontwerp.

Resultaat

Alle data op 1 plek

Medewerkers van de provincie Zuid-Holland vinden de benodigde informatie in een fractie van een seconde. Ze kunnen ook de gegevenskwaliteit beoordelen en contact opnemen met de persoon die de gegevens heeft geüpload. Dit helpt om de toegang tot de informatie samen te verbeteren. Dit project valt onder het initiatief van de overheid om hun transparantie te vergroten.

Aanpak

Scrum met de overheid

In dit project werden vele afdelingen van de Provincie Zuid-Holland betrokken. Daarnaast werd er nauw samengewerkt met het Business Intelligence team van KBenP, het UX team en het development team. Door deze grote variëteit is het moeilijk om overzicht over het gehele project te houden, juist om die reden werd er gekozen voor een Scrum aanpak. Dit stelde ons in staat steeds in kleine iteraties op te leveren en te demonstreren aan alle stakeholders. Op die manier werd er steeds afstemming gezocht met alle betrokkenen en wisten we zeker dat we elke stap in de juiste richting was. 

Wij werkten aan deze case
Tools
Diensten
Bart - Lead Software Architect - Smartshore
Bart - Lead Software Architect - Smartshore

Bart

Lead software architect
Danique - UX Designer - Ability
Danique - UX Designer - Ability

Danique

UX designer
Ginish - developer - Smartshore

Ginish

Developer
Julia - Developer - Ability
Julia - Developer - Ability

Julia

Developer
Lennard - Creative Director - Ability
Lennard - Creative Director - Ability

Lennard

Creatief Directeur
Stijn - Developer - Smartshore
Stijn - Developer - Smartshore

Stijn

Developer