Slim dashboard voor minder CO₂ en betere verkeersstroom.

De opening van een brug heeft grote invloed op al het verkeer daaromheen. Niet alleen het verkeer kan eronder lijden, door de uitstoot ook het milieu. Live data helpt om de brugopening zo goed mogelijk te plannen.

persona doelgroep jan.png
persona doelgroep

Jan (54)

Het is “safety first” als je een brugopening aankondigt. Maar met het Smartshipping dashboard als extra scherm kan Jan nu ook een steentje bijdragen aan de verkeersdoorloop en het milieu.


 

Onze aanpak

Er is live wegdekdata voor het meten van verkeer, waterkantdata voor het meten van scheepvaartverkeer en data van hulpdiensten. Hiermee hebben we een dashboard ontwikkeld. Dat geeft brugwachters suggesties voor de meest efficiënte openingsperiode van een brug.

De impact van een brugopening op het wegverkeer, scheepvaartverkeer en de co2 uitstoot wordt live berekend en weergegeven op het dashboard.  
 

 

Oplossing

Door de live en historische data van verschillende bronnen te verbinden, hebben we een zelflerend algoritme ontwikkeld. Het maakt onderscheid in het type verkeer, bijv. containerschip of plezierjacht, vrachtauto of personenauto. Op basis hiervan wordt o.a. bepaald wie er voorrang krijgt. Een containerschip mag bijvoorbeeld nooit stil komen te liggen, tenzij er een hulpdienst over de brug moet. 

Gebruiksvriendelijk & aantrekkelijk

Onze UX designers hebben een gebruiksvriendelijk dashboard ontwikkeld met een heldere huisstijl. Brugwachters hoeven geen training te volgen en het dashboard wordt sneller geaccepteerd.

 
Kleuren

kleuren.svg

 

 

 

Iconen 

icons.svg

 

 

 

Typografie

fonts.jpg

Doorlooptijd: 6 maanden
Live in 2019

13 team leden
1 x Computable Awards

Azure Cloud 
Geprogrammeerd in Vue.js

20619.jpg
“Met de inzet van het BI en UX team hebben we binnen no time een baanbrekend dashboard ontwikkeld en een resultaat waar we als Provincie trots op zijn”

Marcia Spijkerman, Provincie Zuid Holland