Slim data portaal voor Provincie Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland heeft ons gevraagd om een portal te creëren om daarin te kunnen zoeken op alle opgeslagen data vanuit verschillende soorten bronnen. Door nauw samen te werken met ons BI team en de klant zelf hebben we iets fantastisch gecreëerd!

Duur: 1 jaar
Release: 01/10/2018

10 teamleden
1 publicatie

Geprogrammeerd in VueJS / .NET

De briefing

Een toegankelijk platform voor iedereen - zowel interne werknemers als publiek - om gegevens te vinden, eigen gegevens te uploaden, te rangschikken, verbinding te maken en kennis te delen. Enkele van de belangrijkste vereiste functies waren een slimme zoekfunctie, flexibiliteit in gegevensindelingen en een eenvoudig, intuïtief ontwerp, zodat iedereen gemakkelijk kan navigeren en de benodigde informatie kan vinden.

Onze aanpak

Dit uitgebreide project is vaak van richting veranderd tijdens het ontwikkelings- en ontwerpproces. We werkten in ontwerpsprints en ontwikkelingssprints. Het project was in fasen opgesplitst - te beginnen met de belangrijkste functies en in de volgende fasen zijn er steeds meer functies toegevoegd, die noodzakelijk bleken na de feedbacksessies van de gebruikersgroep.

 

Dit project is gebaseerd op Elastic Search en de uitgebreide gegevensverzameling van ons Data Analysis-team. Wat betreft de technologieën - we maakten de front-end in VueJS en gebruikten het .NET-platform voor de backend.

Resultaat

Elke medewerker van de provincie Zuid-Holland kan nu de benodigde informatie in een fractie van een seconde vinden. Er is ook een optie om de gegevenskwaliteit te beoordelen en contact op te nemen met de persoon die de gegevens heeft geüpload. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de hele provincie samenwerkt voor betere toegang tot informatie. Dit project is een onderdeel van het initiatief van de overheid om hun gegevens meer met het publiek te delen, waardoor de transparantie binnen de overheid wordt vergroot.