Mobile site met risicocontouren op kaart.

In het kader van een transparantere overheid wilde de provincie Zuid-Holland samen met de DCMR voor de burger inzichtelijk maken op een kaart waar bedrijven liggen die werken met gevaarlijke stoffen en wat ze doen.

Doorlooptijd: 2 maanden
Release: 2019

3 teamleden 
2 nominaties

2 API koppelingen
Gemaakt met PHP en VueJS

persona doelgroep joost.png
persona doelgroep

Feico (36)

Feico wil dichter bij zijn werk gaan wonen. Hiervoor is hij op zoek naar een huis met zijn gezin in Hoek van Holland. Met de DCMR app checkt Feico of Hoek van Holland een veilige en gezonde plaats is om te wonen. 

De briefing

Bij de provincie Zuid-Holland was er een motie aangenomen om de locatie en eigenschappen van bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen (BRZO bedrijven) inzichtelijk te maken voor de burger. In samenwerking met de DCMR en met ons is dit tot uitvoering gebracht.

 

Oplossing

Eerst hebben we met een customer journey workshop naar boven gehaald wat de kerntaak moest zijn van de applicatie. Er is vanuit de burger gekeken hoe de informatie zo toegankelijk mogelijk kon worden ingedeeld. Van daaruit is er een UX design gemaakt en uiteindelijk is de applicatie ontwikkeld.
 

Resultaat

De BRZO viewer toont alle bedrijven in de regio Zuid-Holland op kaart. De bedrijven zijn doorzoekbaar op naam of door op de kaart te klikken. Hierna komt de gebruiker bij de detailinformatie over het bedrijf zoals het risicogebied en de uitstootwaarden. Deze data wordt opgehaald vanuit een centrale databank.