Helder discussie dashboard voor een duurzaam beleid.

Provincie Zuid-Holland heeft als doel meer milieuvriendelijke en duurzame projecten te subsidiƫren. Elk jaar zijn er tientallen projecten en initiatieven op zoek naar subsidie - maar hoe hieruit te kiezen?

Duur: 2 maanden
Release: 2019

1 product owner
Geprogrammeerd in Symfony

2 UX designers
3 developers

De briefing

Er bestond al een groot aantal criteria voor het rangschikken van een project volgens de duurzaamheidsdoelen van de provincie. De vergelijking kon echter niet worden gemaakt omdat er geen uniform platform was om de projecten op in te dienen. De klant benaderde ons, evenals twee andere bedrijven, om te pitchen voor de beste oplossing.

Onze oplossing

We hebben verschillende geavanceerde tabelweergaven gemaakt met kleurcodering en kolommen die kunnen worden uitgeklapt en samengevouwen. Daar kunnen de gegevens vanuit verschillende hoeken worden bekeken door de weging van verschillende criteria aan te passen. Zo worden de resultaten zo objectief mogelijk geanalyseerd.

 

We hebben een tool gemaakt om nieuwe projecten toe te voegen volgens de vooropgestelde criteria. Later kan een admin met verschillende rechten het project overschrijven. Dat betreft het geven van verschillende beoordelingen en het toevoegen van opmerkingen aan de aangebrachte wijzigingen.

 

Joris.png

Joris (37)

Joris wil weten wat voor een impact zijn projecten portfolio heeft om de omgeving. Hij gebruikt de Meetlat groenrendement om vanuit verschillende perspectieven inzicht te kijgen op zijn vraag. Op basis van de inzichten maakt Joris besluiten.

Resultaat
 

We hebben de pitch gewonnen. We creëerden een gebruiksvriendelijk product om de workflows van onze klanten eenvoudiger en sneller te maken. En we hebben geleerd dat zelfs spreadsheets en tabellen er aantrekkelijk uit kunnen zien, als je maar genoeg je best doet.


 

Kleuren

 

 

Iconen