Helder discussie dashboard voor een duurzaam beleid.

Provincie Zuid-Holland heeft als doel meer milieuvriendelijke en duurzame projecten te subsidiƫren. Elk jaar zijn er tientallen projecten en initiatieven op zoek naar subsidie - maar hoe hieruit te kiezen?

Duur: 2 maanden
Release: 2019

1 product owner
Geprogrammeerd in Symfony

2 UX designers
3 developers

De briefing

Er bestond al een groot aantal criteria voor het rangschikken van een project volgens de duurzaamheidsdoelen van de provincie. De vergelijking kon echter niet worden gemaakt omdat er geen uniform platform was om de projecten op in te dienen. De klant benaderde ons, evenals twee andere bedrijven, om te pitchen voor de beste oplossing.

Onze oplossing

Een tabel toont alle projecten met kleurcodering hoe zij scoren op de criteria per kolom. Deze kunnen worden uitgevouwen voor een gedetailleerder beeld. Op deze weergave kunnen analyses met gewogen of ongewogen criteria worden uitgevoerd.

 

We hebben een tool gemaakt om nieuwe projecten toe te voegen en te scoren op de criteria. Later kan een admin de score nog overschrijven en opmerkingen toevoegen.

 

Joris.png

Joris (37)

Joris wil weten wat voor een impact zijn projecten portfolio heeft om de omgeving. Hij gebruikt de Meetlat groenrendement om vanuit verschillende perspectieven inzicht te kijgen op zijn vraag. Op basis van de inzichten maakt Joris besluiten.

Resultaat
 

We hebben de pitch gewonnen. We creëerden een gebruiksvriendelijke tool die helpt om projecten zo objectief mogelijk te scoren op duurzaamheid. En we zagen dat zelfs spreadsheets en tabellen er aantrekkelijk uit kunnen zien, mits je je best doet.


 

Kleuren

 

 

Iconen