Overzichtelijke website met cursusbeheer systeem koppeling.

GO opleidingen is een opleider die zich richt op de zakelijke markt. Het vinden en inschrijven van cursussen en opleidingen moest toegankelijker worden gemaakt met een nieuwe website.

persona doelgroep jeanine.png
persona doelgroep

Jeanine (47)

Jeanine wil zich laten omscholen tot recordsmanager gezien er een nieuwe vacature bij de gemeente is en deze functie haar interessant lijkt. Via Google vindt ze GO opleidingen die de mogelijkheid biedt om zich te laten omscholen.

De briefing

Nieuwe klanten moesten gemakkelijk een cursus kunnen vinden en zich kunnen inschrijven via de website. Het aanbod van cursussen en opleidingen kwam vanuit een ander systeem waar met behulp van een API een koppeling mee gemaakt werd. Daarnaast moest de website gemakkelijk te beheren zijn.
 

Oplossing

De website haalt alle cursussen op vanuit een extern systeem en stuurt alle inschrijvingen door naar hetzelfde systeem. Op deze manier is de administratie vergemakkelijkt en is er telkens één systeem waarin de content wordt beheerd zodat er geen verschillen kunnen ontstaan in bijvoorbeeld prijzen en data. In het ontwerp van de website is het zoeken uitgangspunt voor de gebruiker, waarna er gemakkelijk door alle cursussen gebladerd kan worden.

 

 

Kleuren

 

 

Iconen