Betere verkeersstroom & co2 reductie door slim dashboard.

Hoe kan de verkeersstroom op water en weg rond om open bruggen verbeterd worden middels live data? Een verbeterde verkeersstroom komt ten goede voor de verkeersdeelnemer en het milieu.


 

Onze aanpak

Met live wegdekdata voor het meten van verkeer, waterkantdata voor het meten van scheepvaartverkeer en data van hulpdiensten hebben wij een dahsboard ontwikkeld die brugwachters suggestiefs geeft voor de meest efficiente openings periode van een brug.

 

De impact van een burg opening op het wegverkeer, scheepvaartverkeer en de co2 uitstoot worden live berekend en weer gegeven in het dashbaord.  

 

Oplossing

Door de live data van verschillende bronnen te valideren en te verbinden met data uit het verleden hebben wij een algoritme ontwikkeld dan iedere brugopeing een beetje slimmer wordt. De analisy op de data maakt onder scheid in het soort verkeer, bijv. containerschip of plezier jacht of vracht auto of auto. Op basis hiervan bepaalt het systeem onderandere wie er voorrang krijgt. Een container ship mag bijvoorbeeld nooit stil komen te liggen, tenzij er een hulptroep er een brug moet. 

Gebruiksvriendelijk & good looking

Om trainen van de brugwachters te voorkomen en gebruik van het dashboard te vergroten hebben onze UX designers een gebruiksvriendelijk dashboard ontwikkeld met een heldere huisstijl.

 
Kleuren

kleuren.svg

 

 

 

Iconen 

icons.svg

 

 

 

Typografie

fonts.jpg

Doorlooptijd: 6 maanden
Live in 2019

13 team leden
1 x Computable Awards

Azure Cloud 
Coded with Vue.js

20619.jpg
“Met de inzet van het BI en UX team hebben we binnen no time een baanbrekend dashboard ontwikkeld en een resultaat waar we als Provincie trots op zijn”

Marcia Spijkerman, Provincie Zuid Holland