Slim data portaal voor Provincie Zuid-Holland

Binnen de systemen van Provincie Zuid-Holland zijn er veel verschillende data opgeslagen. Om deze data te vinden en gebruiken was er een slim portal nodig met krachtige zoekfunctie. Samen met ons BI team gingen we aan de slag.

Duur: 1 jaar
Release: 01/10/2018

10 teamleden
1 publicatie

Geprogrammeerd in VueJS / .NET

De briefing

PZH wilde een toegankelijk platform voor iedereen - zowel voor interne werknemers als voor publiek. Op het platform vind je data, upload en rangschik je eigen data, en deel je kennis met elkaar. Enkele belangrijke functies zijn een slimme zoekfunctie, flexibiliteit in gegevensindelingen en een eenvoudig, intuïtief ontwerp.

Onze aanpak

Dit project is door vernieuwde inzichten vaak van richting veranderd tijdens het proces. We werkten in ontwerpsprints en ontwikkelingssprints waarbij telkens eerst de belangrijkste functies onder handen werden genomen. Elastic Search is de basis van de zoekfunctie. Ons Data Analysis-teamen hebben de uitgebreide gegevensverzameling aangeleverd.

Resultaat

Medewerkers van de provincie Zuid-Holland vinden de benodigde informatie in een fractie van een seconde. Ze kunnen ook de gegevenskwaliteit beoordelen en contact opnemen met de persoon die de gegevens heeft geüpload. Dit helpt om de toegang tot de informatie samen te verbeteren. Dit project valt onder het initiatief van de overheid om hun transparantie te vergroten.