In 5 dagen van idee naar getest prototype.

Ontwikkel nieuwe concepten, tackle grote vraagstukken of verbeter bestaande digitale producten, zoals websites, apps en marketingcampagnes. Comprimeer maanden werk naar slechts een paar dagen met een design sprint.

 

Wil je graag die lange vergaderingen overslaan en belangrijke vragen voor het bedrijf binnen een week kunnen beantwoorden? Dat kan! Met een Design Sprint, een methode die is ontwikkeld door Google Ventures, ga je in slechts 5 dagen van idee naar prototype. 

 

 

Waarom een design sprint? 

Voor de ontwikkeling van een nieuw product of voor het verbeteren van een bestaand product. Als je start met een Design Sprint, is het belangrijk om een duidelijk probleem te definiëren. De meeste problemen worden afgeleid uit statistieken of gebruikersfeedback. Misschien vinden je klanten je mobiele app moeilijk te gebruiken. In dat geval kan de bestellingsflow in je webshop worden verbeterd, waardoor de omzet stijgt.

 

De agenda.

SitReadingDoodle.svg

Maandag.

Begrijpen

Op maandag brengen we de situatie in kaart, interviewen we experts en kijken we waar we ons het beste op kunnen richten.

MessyDoodle.svg

Dinsdag.

Ideeën
Op dinsdag gaan we oplossingen bedenken. In tegenstelling tot een brainstorm zorgt de Design Sprint ervoor dat ieder teamlid zelfstandig ideeën bedenkt.

DumpingDoodle.svg

Woensdag.

Knopen doorhakken

Vandaag selecteren we de beste oplossing. Hierbij discussiëren we niet over elke oplossing, maar kiezen we voor een gestructureerd beslissingsproces. Daarna vertalen we de gekozen oplossing(en) naar een storyboard, zodat we de volgende dag gericht het prototype kunnen maken.

FloatDoodle.svg

Donderdag.

Prototype
Het maken van één, twee of drie prototype(s). Prototypes zijn ontwerpen die eruit zien als een echt product. Ze zijn exact wat je nodig hebt om mee te kunnen testen.

SwingingDoodle.svg

Vrijdag.

Test, test, test

Eén-op-één interviews met echte gebruikers doen. Zij gaan de prototypes beleven. Na de interviews kijken we als team naar de inzichten. Aan het einde van de sprint zien we wat werkt en wat niet.

BikiniDoodle-1.png

Ook een idee?

Start een sprint

Binnen 5 dagen weten of je moet investeren in je idee of niet? Wij ontwerpen en valideren jouw idee met echte gebruikers in de echte wereld. 

 

 

 

Als je erover denkt een nieuw product of een nieuwe dienst in de markt te zetten, wil je je idee valideren met je doelgroep. Met een Design Sprint weet je binnen een week of je ideeën de moeite waard zijn. Dit is wat een Design Sprint onderscheidt van het traditionele ontwerpproces: je leert snel welke behoeftes je klanten hebben en kunt ook snel zien of jouw oorspronkelijke idee voldoet aan die behoefte. Je slaat de lange vergaderingen en discussies over, maar slaagt er wel in om draagvlak te creëren binnen je organisatie.

 

 

 

Het sprint team.