Een nieuw leven voor oude collecties.

Veel organisaties zijn trots op hun culturele erfgoed. Logisch, het geeft een mooi beeld van de geschiedenis van een bedrijf, instelling, vereniging of buurt.

 

 

Tegelijkertijd is het digitaal ontsluiten van collecties geen sinecure. Digitale collecties bevatten vaak enorme aantallen foto’s, documenten en films en kennen meestal verschillende formaten. Soms moeten documenten, foto’s en objecten zelfs eerst worden gedigitaliseerd! Ook bijzonder: steeds vaker gebruiken organisaties hun erfgoed voor marketing doeleinden. Zo worden (historische) logo’s, afbeeldingen en video’s ingezet om nieuwe doelgroepen te bereiken!

 


 

 

Oplossing

De digitale collectie wordt door Smartshore Ability ontsloten, waarbij we de volgende functionaliteit bieden. Een topwebsite, waarbij gebruikersgemak en -plezier centraal staat. Een zoekmachine, die state of the art de digitale collectie doorzoekbaar maakt. En tenslotte, een DAM-systeem (Data Asset Management), dat veilige opslag garandeert en het beheer van metadata faciliteert. Meer weten? Zie ook onze Heineken casus.

 

 

 

 

Resultaat

De oplossing biedt gebruikersgemak voor alle gebruikers. Belangrijkste is natuurlijk de bezoeker die interesse heeft in de digitale collectie. De beheerders kunnen via ons CMS de website up to date houden, en via het DAM-systeem de toegankelijkheid van de collectie waarborgen. Onze voorkeur voor de inzet van open source technologie is financieel aantrekkelijk; er zijn geen beperkingen in aantal gebruikers of dure licenties. Ook vrijwilligers kunnen desgewenst worden ingezet voor de ontsluiting van de collectie, zelfs vanuit hun thuisbasis!

 Onze creatives.