Nominatie Computable Awards voor project Smart Shipping

Het project Smart Shipping van de Provincie Zuid-Holland is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid!

 

Smartshore Ability BI leverde een grote bijdrage aan dit project, dus daar zijn we erg trots op. Stemmen kan nog tot en met 7 oktober 2018!

 

Het programma Smart Shipping bestaat uit verschillende onderdelen. Smartshore Ability voert de werkzaamheden uit voor het onderdeel 'Slimme Brugopeningen.' Dit is een belangrijk onderdeel van het programma want de vaarwegen van de provincie spelen namelijk een belangrijke rol bij het verwerken van de groeiende goederenstroom. Meer vaarverkeer leidt er echter ook toe dat bruggen vaker open moeten. De provincie wil dat wegverkeer daar zo min mogelijk door gehinderd wordt.

 

Smartshore Ability maakte een slim dashboard voor de brugbedieningcentrale. Daarmee doen we op basis van real-time data en historische data een voorstel voor het beste moment om te brug te openen. Dit is een hulpmiddel voor brugwachters om een goed besluit te nemen. Tevens beperkt het de wachttijd van vaar- en wegverkeer. Dit geldt ook als er in de toekomst meer drukte op de Zuid-Hollandse (vaar)wegen komt.