De hyperloop is een concept voor een vacuümtrein, dat wordt ontwikkeld door een gezamenlijk team van de bedrijven Tesla en SpaceX van ondernemer Elon Musk. Het is een transportsysteem dat gebruik maakt van een bijna luchtledige buis waardoor – in ‘pods’- mensen en goederen met zeer hoge snelheid getransporteerd worden.

SpaceX is de Hyperloop Pod Competition gestart om de technologische ontwikkelingen een boost te geven, heeft. Hiervoor heeft SpaceX naast haar kantoor in Californië een testbaan op halve schaal gebouwd van 1,6 km lang. Studententeams en bedrijven strijden daar in juli om de hoogste snelheid met hun hyperloop-pod op halve schaal. Vanuit Nederland doet TU Delft mee met een team van 35 studenten. Hun pod moet 1200 km/u gaan.

Wij juichen grensverleggende innovaties toe en doet graag mee aan de ‘cutting edge’ van ontwikkelingen. Daarom sponsort Smartshore Ability de Delft Hyperloop, onder meer door haar know-how in te brengen op het gebied van communicatie en de Customer Journey rondom deze nieuwe vorm van vervoer.